چاپ و تبلیغات

 

تاریخچه چاپ به کجا و چه زمانی باز میگردد؟ مردم چرا به فکر چاپ کتب و آثار هنری خود افتادند؟ تاریخچه این صنعت ایران به چه زمانی باز میگردد؟ چاپ افست با دیجیتال چه تفاوتی دارد؟ نحوه کار چاپ افست و دیجیتال چگونه است ؟

اولین چاپ ها برمیگردد به دوران قرون وسطی و کشور چین به عنوان پیشگام این صنعت رتبه اول را دارد و بعد ها این صنعت به اروپای غربی راه یافت. در ایران تاریخچه این صنعت بسیار مفید به حدود 100 سال پیش باز میگردد.

تاریخچه در چاپ جهان

در تمدن های گذشته مثل امپراطوری روم، آتن و… چاپ آثارهنری و کتب به صورت دستی انجام میشد اما به دلیل کمبود منابع در دسترس، قیمت کتاب زیاد شد و دسترسی آن برای همه اقشار جامعه سخت شد و شرایط خواندن کتاب، تحصیل و فراگیری علوم مختلف برای همگان فراهم نبود. چاپ در ابتدا بر روی پوست گاو و گوسفند صورت می گرفت اما بعد ها، برای مثال در دوره ی شارلمانی برای چاپ از کاغذ پاپیروس استفاده میشد.

در قرن دوازدهم اروپاییان از قالب های چوبی برای پرینت استفاده میکردند اما در قرن پانزدهم این روش دیگر متداول نبود و به جای قالب های چوبی از دستگاهی فلزی که به صورت متحرک میتوانست نسخه های زیادی را با سرعت بیشتری پرینت کند استفاده می کردند. انجیل گوتنبرگ اولین کتابی بود که به وسیله چاپ متحرک تکثیر شد.

تاریخچه چاپ در ایران

بر سر تاریخ شروع صنعت چاپ در ایران اختلاف نظراتی وجود دارد، برخی میگویند از دوره ی ایلخانی آغاز شده  و برخی دیگر میگویند قبل از ایلخانان عده ای به این فکر افتاده اند.

از چاپخانه هایی که در دوره های گذشته همچون قاجارمیتوان از ان نام برد چاپخانه ای در تبریز است که به دست زین العابدین تبریزی با حمایت عباس میرزا ساخته شد نام برد.چاپ

هشت سال قبل از اینکه دستگاه چاپ سنگی وارد ایران شود، چاپ سربی نیز انجام می گرفت؛ ولی به دلیل اینکه سختی و هزینه زیادی داشت بعد از بکارگیری دستگاه چاپ سنگی، از آن استفاده نشد اما در زمان ناصرالدین شاه قاجار پس از نیم قرن دوباره از چاپ سربی استفاده گردید.

پیرو تاسیس مدرسه دارالفنون و نیاز به انتشار کتاب های درسی این صنعت در ایران متحول شد و کارگاهای اختصاصی در ایران شکل گرفت که فقط کتاب های مدرسه دارالفنون را تکثیر میکرد.

چاپ افست چیست؟

افست به نوعی از پرینتینگ گفته میشود که نوشته و عکس را بر سطح لاستیکی یک استوانه گردان می اندازد و با فشار استوانه بر سطح کاغذ دیگر چاپ میشود. این دستگاه شامل سه استوانه است. نحوه کار این دستگاه به گونه ای است که محتوایی که باید چاپ شود ابتدا بر روی سطحی فلزی به نام زینک منتقل میشود. سپس زینک را با مواد شیمیایی به گونه ای آغشته میکنند که فقط تصاویر و نوشته ها مرکب چاپ را به خود میگیرند. زینک را به دور اولین استوانه می‌پیچند؛ در اثر فشار طرح بر روی استوانه دوم قرار میگیرد و چرخش متوالی استوانه ها کاغذ را بر روی استوانه سوم قرار میدهد.

از مزایای استفاده از افست می توان به کیفیت بالا، استفاده از انواع کاغذها، امکان چاپ با تیتراژ بالای مقرون به صرفه، استفاده از رنگ های دیگر به جز 4 رنگی که خود دستگاه است، اشاره کرد.

اما معایب از افست زمانبر بودن، مقرون به صرفه نبودن چاپ برای محصولات با تعداد کم، قابل اصلاح نبودن اطلاعات تا پایان کار.

چاپ دیجیتال چیست؟

پرینتینگ دیجیتال روشی است که عکس های دیجیتال و با کیفیت به محصولات چاپی تبدیل می شوند. از انواع چاپ دیجیتال جوهر افشان، الکتروفتوگرافی، لیزری و حرارتی اشاره کرد.

از مزایای پرینتینگ دیجیتال میتوان به به سرعت بالا، امکان تغییر در داده ها، توانایی تصمیم گیری در کمرنگی و پررنگی تصاویر اشاره کرد.

معایب دیجیتال میتوان به محدودیت در انتخاب گراماژ کاغذ، مقرون به صرفه بودن برای محصولات با تعداد کم اشاره کرد.

شما میتوانید برای استفاده از خدمات مربوط به چاپ به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.

ممنون که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید.